Audi Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
151 Posts
Discussion Starter #1
Filled up to the top,from shell (86.9 pece per litre) drove nice and nomal(no heavy right foot used) did 100.3 miles,went back to shell cost me 19.00 pounds! to fill up again!

Whats going on,new temp sensor fitted fully serviced,it does take a few seconds to start,but only sometimes weather engine is hot or cold,will this make a difference? plenty of power in the car. Im sure it should of used no more than 10 pounds.

HELP! A4 TDI 130BHP AWX ENGINE 2001 (B6)
 

·
Registered
Joined
·
151 Posts
Discussion Starter #3
cant see no leaking fuel,although car starts almost immediatley,and then only now and again it will take a few seconds before it starts,as if theres no fuel? but will only do this now and then.
 

·
Registered
Joined
·
151 Posts
Discussion Starter #5
school runs about 2 miles each way thats it! but either way it shouldnt do 100.3 miles on 19 quid!,others reckon they get between 180 -220 miles on 19 quid.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,676 Posts
Theres your answer i would say.... when the engine is running cold and the Auto choke is on it will drink...

If you want to test it properly... brim it again... then get the kids and wife into the car and head off somewhere of the same distance... and then montior it upon your return... then im sure you will be surprised on the amount used... or shocked if theres an issue!

RicKT
 

·
Registered
Joined
·
151 Posts
Discussion Starter #7
temp sensor is new (4 week old) on vag-com temp reading was 80'C and on gauge was 90 ,is this a problem,if so whats the cause as sensor has been replaced?

Also where is the thermostat located,is it a simple job?
 
1 - 7 of 7 Posts
Top