Audi Forums banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
Hi,

my 2000 S3 won't start.... the engine turns over, fires, then dies.
The central display (between rev counter and speedo) isn't lighting up.

Any suggestions?

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Mate

I have just posted a similar problem, that happens to my S3 now and again (last night - most recently). The engine, turns over, fires, the judgers then its okay - buts it sometimes smokes and smells of petrol, booking it in the garage in 2 weeks time, have you resolved the problem yet?

Cheers

Coz
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Hello,

Took my car to a family friend of mine, German Car Specialist, he plugged it into the Vag-com, the problem is the Coolant Temperature Sensor (Controls the ammount of Pertrol let into the engine, that would explain the strong petrol smell when it sometimes struggles to start.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,960 Posts
Good to hear you now got it sorted !! The problem with Audi is they got too many sensors controlling things. lol
 

·
Premium Member
Joined
·
1,960 Posts
Yeah they are 18" TT Quattro replica alloys. (They are very similar to the VW Golf R32 Alloys)

I got them from this seller on Ebay eBay.co.uk: 18" Audi/VW TT Quattro Style Alloy Wheels & Tyres (item 320048238324 end time 21-Nov-06 23:45:14 GMT)

I ordered them over the phone by credit card and they knocked the price down to £650 with tyres/a set of wolfrace locking wheel nuts and post and packaging
included and they were delivered to my door in 2 working days fully balanced ready to fit on the car !!

I suppose they did it at this price as it saved them Ebay sellers fees and Paypal fees ...
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Nice,

They make the car look great. Thinking of getting them within the next couple of months, £650 is good price with Wolfrace Tyres!

Cheers for the link, I'll take a look at that!
 

·
Premium Member
Joined
·
1,676 Posts
The Coolant Temperature Sensor would not stop it from starting.. Mines be at fault for about 6 months now.. i just keep reset the engine light when it pops up...

the sensor is easy to replace i know but i have not got round to doing it...

i would say you had another problem there...

However is it running ok now??

Cheers

Rickt
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
The coolent Tempture Sensor is also responsible for the ammount of fuel let into the engine as well as ignition and other stuff, its worth checking out, the sensor doesnt cost much!

I had exactly the same problem, engine light kept on poping up, car wouldnt start / tick over.

Iv now, changed the Tempture Sensor and my car is running perfectly!
 
1 - 10 of 10 Posts
Top