Audi Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I have 1992 Audi 80 2.0E which won't start.
The engine has good spark at plugs.

As soon as cleaned up plugs (even warm up in cooker) are replaced in the engine just one short attempt at a start (not depreasing the accelerator pedal) leaves them soaked in petrol and no start...

I have tried to get a manual for this 1992 model but no one seems to have written one.
Does anyone know if the earlier "Haynes" Audi 80 (86-90) manual is relevant to the 90-95 UK models?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #2
Originally posted by Phil_armstrong@Feb 17 2005, 07:57 AM
I have 1992 Audi 80 2.0E which won't start.
The engine has good spark at plugs.

As soon as cleaned up plugs (even warm up in cooker) are replaced in the engine just one short attempt at a start (not depreasing the accelerator pedal) leaves them soaked in petrol and no start...

I have tried to get a manual for this 1992 model but no one seems to have written one.
Does anyone know if the earlier "Haynes" Audi 80 (86-90) manual is relevant to the 90-95 UK models?
Problem cured was cold start switch (gone open circuit) £12 from main dealer.
Idles perfectly and no fouled plugs.
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
I'm having the same trouble with starting the engine when cold. After looking at your post I think I might have found the problem.

Could you tell me where the cold start switch is located?

Cheers, Pete.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top