Problem with OEM RNS-E Nav/Radio System - Audi Forums
Car Audio, Video & Electronics Discuss all car audio, video and electronic related issues here.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 05-26-2010, 06:23 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Problem with OEM RNS-E Nav/Radio System

I have not seen this issue posted. Audi cannot give me a valid PIN code for an original unit to the car.

I needed to remove my battery over the weekend. Naturally I needed a PIN code after.

I went to the dealer to get the PIN code. The same dealer that sold me the used car and did not supply me with a PIN code. They retrieved the PIN code from Audi, but it does not work. The dealer tells me there must be an electrical fault with the unit and a new one is 2,000 Euros please.

The ECU was replaced last year. Could that be relevant?

What are my options versus replacing a perfectly good nav/radio system?
Rob Wark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 06-03-2010, 01:31 AM
Newbie
 
jarox's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Just a thought, but you could call Audi of America directly yourself, and give them the vehicle VIN number, explain the issue and ask for the PIN, to double check you have the correct PIN ?
Else, not sure this is available via Vag-Com reading - it might be on a certain channel. I'll check mine.

2004 allroad 4.2L V8
jarox is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 06-03-2010, 01:33 AM
Newbie
 
jarox's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Oops...or Audi of your local country - ie Audi Europe? seeing that you were quoted Euros for the replacement...

2004 allroad 4.2L V8
jarox is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-08-2010, 01:57 PM
Newbie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Michigan
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
i'm currently having the same problem (made a thread today). Seriously dont want to have to buy another unit when this one works perfectly fine just because it cant be unlocked.

04 A4 1.8T quattro SP/TIP - Black interior, tinted windows, S4 blades, S4 Grill, Xenon Ecodes, USP SteeringW w/TIP, Eibach Springs, 110 DV, S4 Visors, Sport All-weather Mats
Flow is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-08-2010, 02:44 PM
Premium Member
 
a8 tech's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: uk
Posts: 1,168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
All that is needed is the 14 digit radio number auz2z.............
And the 17 digit vin wauzzz......................
then the code is generated on line via vas and thats it
example 0123, enter number and click ok

B6 1.9 TDI AVANT QUATTRO
MODS RS6 wheels, dis + cruise,S line body,Ipod interface,Sline steering wheel, leather interior, Eibach Pro springs.

diagnostic tools vas pc & vcds

If you like your answer then hit the rep button
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
a8 tech is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 10-18-2010, 10:30 AM
Banned
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Call to company and explain them your problem. No need to buy new one when old one is in condition.
tom watson007 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 11-14-2010, 10:10 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
For the benefit of anybody else with the same issue.

Rabbit solved my problem. I shipped my unit to him (Belgium) and he returned it promptly. It now works fine.

My local Audi dealer (where I bought the car) was no help at all. Their only solution was a new unit at 2,000 Euro plus another 350 Euro for another navigation DVD.

Public thanks to Rabbit for solving my problem. You da' man!
Rob Wark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Technical > Car Audio, Video & Electronics

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome