B7 Convertible seizing during manual operation - Audi Forums
B7 Forum 2005.5+ Audi A4, Audi RS4 & Audi S4. (Audi A4 Forum, Audi RS4 Forum, Audi S4 Forum)

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-16-2017, 03:42 PM Thread Starter
Newbie
 
JMAUDI's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Garage
Thumbs up B7 Convertible seizing during manual operation

Hi,

My 2007 A4 convertible top has stopped working a couple of times. Always when I try and bring it back up - the rear cover opens an inch or so and it stops.

I read the threads and figured out how to cycle it manually and that has re-set it both times and it has worked again.

However, when I go to do the manual cycle I turn off the engine, put the parking brake on and lift up the rear cover which then locks in the up position. When I go to lift the soft top up out of the well it will only come up a couple of inches and it seems stuck. I muck around trying different things for half an hour and then it suddenly goes soft, the rear cover can move and I can lift the soft top up again.

Any ideas why it is seizing at first and then compliant later?

Any servicing I should be doing to make it operate smoothly so it does not stop in the first place?

This time when I tried to lift the top out I heard a 'ping' on one side and then the other and I managed to snap two plastic linkages. I think they are just followers that stop the inner liner getting caught in the linkage and are not really load bearing. I could just glue them back together but we have a scanner at work so I am going to scan them and 3D print some new ones. I will document the process so I can share when it is complete.

Thanks in advance for any guidance.

James

Thanks,

James
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
JMAUDI is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-27-2018, 10:16 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2018
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I know there is an $80 plastic sensor on the passenger side top frame there in the back. Mine was broken and glued when I bought it. You'll see the wires going to it. I recommend zip ties around the "arms" of the sensor to reinforce it. It's just a potentiometer that tells the computer the position of the top. If it's not working, the top freezes so it doesn't trash itself.

I'd attach photos but I'm a newbie and can't. Oh well.

Good luck!

_________________


2008 S4 Cabriolet 6-speed manual 1 of 2 in US
iselinzilla is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-30-2018, 06:45 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
You might need to service the hydraulic pump's motor; specifically the motor brushes. I know there's a good step by step DIY guide. I'll get the link and post it when I have chance.
bumpy3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > B7 Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome