Driving Hard & Fast... - Audi Forums
B7 Forum 2005.5+ Audi A4, Audi RS4 & Audi S4. (Audi A4 Forum, Audi RS4 Forum, Audi S4 Forum)

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-28-2011, 03:57 PM Thread Starter
Newbie
 
CraigC2000's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Sheffield
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Driving Hard & Fast...

Can anyone help me with some advice...

I have a 2006 A4 Cab. It's the 3.0 Diesel s line auto quattro. It's running fine, but when I thrashed it a bit the other day the power was suddenly reduced and the heater plug light started flashing on and off, on the dash.

When I turned the ignition off, and then re-started the car all seemed fine again, but every time I really put my foot down I get the same problem - the flashing heater plug light and a las of power.

Has anyone had a similar prolem?
CraigC2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-30-2011, 02:38 PM
Senior
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hi! No experience with diesel, but since no replies - let me try. As far as I know the heater plugs are for the better start when cold weather? So it is surprising. Get vagcom, read ECU errors when the light is on.
maxim_s45 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-08-2011, 11:45 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I don't have any experience with diesel but, sounds like an issue we had on our 06' A4 2.0... It's been a year or so but, simular issue, I' would step on it and at about 80 it would just cut-out and then once it coasted down to about 60-65mph it would kick back in.

It was something with the turbo... I wanna say it was a valve or bearings? I do remember it was around $4K to have it fixed... OUCH!

Hope that helps.
PHAT A$$ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > B7 Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome