WEIRD electrical issues. - Audi Forums
B6 Forum 2002-2005 Audi A4 & Audi A4 Cabriolet / 2004 Audi S4. (Audi A4 Forum, Audi S4 Forum, Audi RS4 Forum)

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 12-04-2017, 04:22 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
WEIRD electrical issues.

Hey friends. 2003 A4 Quattro 3.0L

I bought this A4 cranking, but not starting. I've been attempting to diagnose it. OBD eleven would not find any codes even though there are multiple lights on the dash. It was having trouble connecting as well. I tried with another vag com amazon special and it says it cannot connect. Both scanners could be junk I know, but OBD eleven usually works for most folks from what I understand.

I have reason to believe this issue is electrical. The previous owner has cables running all around under the steering wheel column in a very unprofessional manner for a subwoofer that was in it, as well as an after market security system. I think it was wired into a something it wasn't supposed to be. The radio doesn't play any sound when the ignition is on on top of it all.

Weird symptoms include:

- Whenever I crank the engine, a tiny speaker near the foot pedals starts making a static like sound. It turns off eventually, or with another crank it goes away.
- Today, my battery tender was saying that it was not charging the battery. It's never done that.
- I cranked the engine with the amazon special scanner plugged in, and the battery tender on, and now it wont crank, but the starter just clicks. Now, the the key wont even light up the dash. Everything totally dead. Right before that the tiny speaker near the foot pedals made the loudest noise it's ever made.

I know all these problems may be unrelated, all connected, or happening because of different reasons, but I listed them all anyway.

Should I look at a wiring diagram, reconnect everything as it should be, check all fuses and relays, and go from there?

Any ideas?

Thanks in advance!
daved9664 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > B6 Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome