1995 Audi 90 won't start - Page 3 - Audi Forums
Audi 80, 90 & Coupe Forum Discussion area for every generation Audi 80, Audi 90 and Audi Coupe. (Audi 80 Forum, Audi 90 Forum, Audi Coupe Forum)

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 23 (permalink) Old 09-24-2011, 06:52 PM
Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Location: Syracuse NY
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I seem to have the same problem i've been working on this for 6 months and am ready to junk the car if I don't figure it out soon I have a 95 Quattro 12V and ive tried everything up above including checking the oil level...I've swapped out ECM's Ive swapped Crank Sensor Cam Sensor Ive tested the Ignition module I have no Spark or Fuel Injection Signal but yes my Fuel Pump Kicks on and I do have fuel pressure.
Quattro Rally Sport is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 23 (permalink) Old 09-27-2011, 02:21 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Yes, this is definitely very frustrating. And it sounds like we have the exact same problem, whatever it may be.

Does anyone think it might be the idle rpm control valve? I don't know if that has anything to do with starting or not, but I'm grasping at straws.

I checked the grounds. They all seem to be intact and secure. Maybe a little corrosion around the bolt, but not much.

I'm not sure what to try next. Does this engine have an rpm sensor or hall sensor, or is that the same as the camshaft position sensor I already replaced?
jdurrum is offline  
post #23 of 23 (permalink) Old 09-27-2011, 05:08 PM
Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Location: Syracuse NY
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
The engine speed (RPM) sensor is on the back of the motor on the drivers side just above the fly wheel it measures the speed the teeth go by the sensor
Quattro Rally Sport is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi 80, 90 & Coupe Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome