Audi 80 Sport Heating issue - Audi Forums
Audi 80, 90 & Coupe Forum Discussion area for every generation Audi 80, Audi 90 and Audi Coupe. (Audi 80 Forum, Audi 90 Forum, Audi Coupe Forum)

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-31-2011, 08:10 AM Thread Starter
Member
 
gcam.83's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Scotland
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Audi 80 Sport Heating issue

Hi, my audi radiator fan does not kick in and the temp rises and rises but only when stationary for 5-10 mins. Sometimes fan kicks in, maybe 3 times in all. Also my fans blow air thats bearly warm.
gcam.83 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-12-2011, 10:23 AM
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: surrey, uk.
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
i noticed a few days ago that my temp gauge had been higher than usual and not noticed rad fan cutting in so changed rad fan thermal switch(fitted to rad, bottom left on mine), went for a drive and fan cut in at the temp it had usually been before, maybe you have same issue. the fan air being just warm could be usual suspects, thermostat, matrix clogged up or air lock(unlikly), heater cotrol cable not working right and a few others. the rad fan switch was £12 and took all of 10 mins to do so might be worth doing just in case.

Last edited by merton1973; 02-12-2011 at 06:07 PM.
merton1973 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-16-2011, 09:56 AM
Expert
 
evo1couperacing's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Burlington,Ontario, Canada
Posts: 722
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I agree with merton1973...change the fan thermo switch and you should be ok...post back and let us know how you made out.

cheers!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
V-TECH THIS, YOU HONDA PUNKS!!!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
evo1couperacing is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 02-20-2011, 07:22 PM Thread Starter
Member
 
gcam.83's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Scotland
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Cheers im going to give that a try, keep you posted
gcam.83 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi 80, 90 & Coupe Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome