2010 S4 problems..... Normal? Odd? [Archive] - Audi Forums

: 2010 S4 problems..... Normal? Odd?


Nemo S4
03-12-2011, 12:07 AM
Hi,
I've had numerous small issues with my S4.

1. Oil burning smell when driven hard
2. Needs oil added every 3000 miles.
3. Weird clicks and rattles
4. Bad starts-car shakes bad. I gotta turn it off and restart.

Now the latest:

5. Engine overheated(real fast!). No leaks. Most likely thermostat.


So, am I alone? Are these normal?

Oh yeah, one more:
6. The wiper fluid squirters shoot right over the car now. I've soaked, scrubbed, etc. Argh!

Nemo S4
03-18-2011, 09:35 PM
Sweet. Good responses. This forum sucks. Bye.

ScottR
03-20-2011, 10:54 PM
Looks like you may not be on the Forum any more but I figured I'd give a reply anyway. Even though...it's probably not going to help too much. I have a 2011 S4 and haven't had any of the problems you mentioned.

I've driven my car a somewhat hard but only in short bursts. My oil level is fine and I haven't noticed any smells. I've put a little over 4,000 miles on the car and the oil level has basically stayed level (at 4/5 max now, per the MMI).

No clicks or noises; no hard starts; no psycho wipers.

Hopefully it's nothing major with your car. Have you had it in for the regular maintenance? If so, what's the dealership said? I'm curious so I know whether I should be looking out for something on my car.

Good luck.

lisaroy1
03-20-2011, 11:47 PM
If its common Clutch burning smell of the 5 speed manual,it will go away with the Time

Nemo S4
03-22-2011, 10:45 AM
It's a 7 spd. Auto tiptronic