Instrument Cluster [Archive] - Audi Forums

: Instrument Cluster


dadwalker
11-22-2010, 07:33 AM
Hi all,

I have instrument cluster that works perfectly apart from the colour screen that sometimes takes up to an hour to start up! But it works perfectly once running and continues if I turn the key off 'n' on. There are no fault codes from it but the control head does report a 01317 intermittent no signal/communication from the 'control module in instrument cluster'

So, questions for those in the know -

1, Is there a common fault that I can repair? (I'm an electrican)
2, Will the mileage to match my ecu If I fit a second hand unit or is it fixed?
3, Are all vairations compatable, will there be software issues?
4, Are they component protected?
5, Is it possible to software update with VAG-COM?

Any and all help no matter how little much appreciated...

dadwalker
01-08-2011, 10:29 AM
Audi dealer wants 765+fitting with a 150 surcharge if I want to keep the old one and all plus VAT!!

Why do they want the old one? And why should I pay 150+VAT to keep it?

Is the softwear updatable? Can they be fixed?

Does anyone know anything at all about these clusters???

roadrune
01-08-2011, 12:34 PM
Many carparts goes back to the factory for refurbising, and will be sold as new parts later.

If that's the case, that's the reason for the 150.

Stix
02-03-2011, 01:25 PM
Sounds like we're in the same boat. I just posted on this before reading your post. Let me know if you get PM'd a sollution althought I'm sure who ever solves this mystery will be proud to post the answer for all to see.

Cheers,

Stix

dadwalker
04-10-2011, 02:53 AM
Its started working again now that the weather has warmed up!