Low oil pressure issue [not sludge related] - Audi Forums
1998 - 2006 Audi TT (Audi TT Forum)

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-17-2013, 01:59 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Unhappy Low oil pressure issue [not sludge related]

Last September I threw the timing belt on my 2001 225hp TT .

All 4 pistons and rings replaced.
Head rebuilt
New oil pump and suction tube
new idler and water pump.
Even replaced the coolant temp switch.
Also replaced the turbo due to a smoking issue.

All of the are OEM Audi/VW parts.

No sludge in engine.

The engine runs like a top. Every once in a while when running past 1500 rpm's I get a low oil pressure light that stays on for about 5 seconds then quits.

The engine does not rattle. Still pulls hard. When it was apart there was no sludge anywhere.

Both oil level and oil pressure sensors have been replaced at least twice as well as the oil pump. Correct oil pressure was verified with a mechanical gauge.

The shop I took it to specializes in European cars and they have seen the sludge issue before in other 1.8l engines and mine didn't exhibit any of the signs of sludge.

They reached out to a few certified Audi mechanics and were told there is a slim chance it could be the computer. Anyone hear of this happening?
Knack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi TT Forum > 1998 - 2006 Audi TT

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome