Need help with 1998 Audi A4 Radio in Safe Mode - Audi Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-22-2010, 07:28 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Need help with 1998 Audi A4 Radio in Safe Mode

Just bought my 17 year old a 1998 Audi A4 Quattro. The car is in immaculate condition but the radio doesn't work as it just displays the message SAFE. I read that you have to reset it with a code specific to the radio, model and car. I don't have owners manual or any codes. Do I need to take it to an Audi retailer? Is there any way to work around it?

Thanks,
Steve
stevenamcelroy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-26-2010, 02:02 PM
Newbie
 
Join Date: May 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Exclamation safe mode showing on radio display.

Hi there

I ran a car audio repair company fro some 20 years and carried out decoding.SAFE showing in the display can mean that one or more incorrect codes have been tried in an attempt to get the radio working.If you dont know the exact code there is no point trying as the more incorrect attempts that are made the more defiant the radio will be at keeping you out.even if you get the correct code from either a Vin No search or an online code supplier you wont be able to enter it if the radio is locked ie in SAFE mode.

The radio may need intervention by connecting it to a computer to reset its code eeprom timers therefore enabling the code to be entered and the safe mode undone.In short a reputible car audio dealer or Audi main dealer is your best bet.From experience dont trash the Oe unit in favour of after market.Audis OE equipment uses a bas mid treble speaker array which wont sound as it should if you couple up an alien after market unit.

Also consider this,it could cost you around £30/£50 to get the code and get it unlocked to find that the unit has a fault ,No cd or tape or a display issue common on early audi units.. Best of luck.

Cherrypickersnob.
cherrypickersnob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > General A4, RS4, and S4 Discussion

Quick Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome