A4 2.6 1996 ...Thermostat Location???? - Audi Forums
Audi Forum Audi Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > General A4, RS4, and S4 Discussion
Register Home Forums Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto Escrow

Audi-Forums.com is the premier Audi Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2009, 12:15 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Gallery: (0)
stevwilk
Default A4 2.6 1996 ...Thermostat Location????

My 2.6 A4 Quattro doesn't seem to warm up very quickly and never gets much over the 60 degree c mark. Similar situation with the Oil temp. Also finding it only scraping through the MOT Lambda.

I think it's the thermostat and have purchased a new one ....but havn't a clue where it is located. Does anyone have any ideas?

I don't think the Quattro is much different from the FWD types where the engine is concerned.

Regards
Steve

stevwilk is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-04-2009, 04:15 PM   #2 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Gallery: (0)
wilko is on a distinguished road
Default

hi
i have the same a4 but i have the opposite problem mine overheats so if someone lets you know where the thermo is, let me know. also my a4 has failed every mot for the last 2 years and its cost me 300 plus every time.
wilko is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2009, 04:26 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Gallery: (0)
stevwilk
Default

Are we both Wilkes's??? .....and both have A4 2.6 Quattro's .....coincidence!!!!

I found this image of an A6 block having searched the forum. It looks like taking much of the cowl's off the front to get to it: -

http://www.audi-forums.com/attachmen...thermostat.gif

......Hope you can sort your problems out too!

Steve

Last edited by stevwilk; 03-04-2009 at 04:35 PM.
stevwilk is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2009, 04:46 PM   #4 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Gallery: (0)
wilko is on a distinguished road
Default

i'm a wilkinson.
my a4 is autum red is there any more similarities?
i think my problem is the thermo like, i dont think my fan is running at full speed, u dont have or know any one with the front part of an exhaust forone of these a4 v6's do u?
wilko is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2009, 05:08 PM   #5 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Gallery: (0)
stevwilk
Default

oh well! .... & my cars Green! Sorry can't help you with the pipe.
If I find out any more on the thermostat I'll let you know.
stevwilk is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > General A4, RS4, and S4 Discussion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.




Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2