Bluetooth Problems - Audi Forums
C6 Forum 2005+ Audi A6, Audi RS6 & Audi S6 (Audi A6 Forum, Audi RS6 Forum, Audi S6 Forum)

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 17 (permalink) Old 04-05-2005, 02:49 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hi I am picking up an A6 2.0 TDi on Friday after a test drive today - everything is fine with the car except the factory fitted Audi BlueTooth phone prep does not seem to like my mobile (Sony Ericcson s700i)

It finds the car fine and when i dial, the radio mutes etc - "Connecting ...." appears on the MMI - but just wont connect.

The salesmans phone worked fine and Sony say they are not aware of any problems ?

Has anyone else had this problem ?

Any advice would be much appreciated

Cheers
TattooBoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old 04-05-2005, 03:58 PM
Veteran
 
bhb399mm's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,243
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
look in the audio/video forum... i few people have had problems connecting phones... personally, i think there may be a glith with the new A6's bluetooth system... which would suprise me, or be uncommon for a first year car.
bhb399mm is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old 04-05-2005, 04:03 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Cheers Ill take a look

edit

Ive "heard" that there are similar problems with BMWs and that this (bizarrly as it sounds) can be solved by deleting all the text messages (inbox and sent) !!!!!

Im picking the car up this afternoon - so ill let you know if it works

Cheers again

TB


EDIT / UPDATE

Clearing the messages in your texts doesnt work (as has been suggested in many places) and my old T610 wont play ball either !

Spoke to Audi again and apparently there are different types of Bluetooth (?!?) and the cars software may need updating to ensure the latest compatability (sounds like a bit of a fob off - nut im going along with it).

So anyhows the cars going in Friday to have its software checked and if necessary upgraded.

Apparently Audi are aware of incompatability isues with certain phones (including Sony Ericsson )

Ill let you know
TattooBoy is offline  
post #4 of 17 (permalink) Old 07-05-2005, 02:43 AM
Newbie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Smile

I have the same problem with my p910i phone, it try to connect and then the connection breaks....
I have the latest Firmware for the phone which audi recommends to use with http://www.audi.com/reports/bluetooth_uebersicht.pdf but it just does not help.
I think the mmi system has to be upgraded to work on business phones!!!!! As it is common for A6 users.
pedro is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old 07-06-2005, 02:22 AM
Newbie
 
Join Date: May 2005
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Check out
http://forums.audiworld.com/c6a6/msgs/6715.phtml
this is the unofficial Audi Bluetooth forum - lots of info here
TimAnderson is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old 01-10-2006, 12:26 PM
Newbie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Unfortunately, the posts in the unofficial a6 bluetooth forum are really old - Mar/Apr of 2005. Bluetooth seem to be problematic.

I am having problems with my blackberry 8700C and Audi A6 2006 connection - it actually is crashing my blackberry after I make an initial call. Unfortunately, I cannot find anyone that can help determine if it is a blackberry problem or an Audi problem.

Does anyone out here have any similar experiences or have a recommendation regarding how to fix this problem?
littletojo is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 01-10-2006, 02:26 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
here is a link to the phones currenty compatible with the a6. my phone is not on the list but partially works..i can connect and call but cannot save or see my phone book. good luck!
http://www.audiusa.com/common/images/bluetooth.pdf
gilazno is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old 01-22-2006, 02:32 PM
Newbie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hi, I am having the same issues with my 8700r rebooting after using the bluetooth, but very intermittenly; The sim card and directory downloads without issue, although the recent calls do not work. Anyway, the issue of rebooting: I checked the blackberry site (http://www.blackberry.com/knowledgec...8763&vernum=15) And the car kit says it is compatible.
I have tried Audi several times as well getting now where, and have had Rogers replace my phone. None of this seems to make any difference. I now beleive the car is sending a commnand at the end of a conversation which is forcing the phone to reboot. (I would imagine it is security related, or maybe the way the software signs itself off). In anycase, if anyone can get anywhere with Audi, or Blackberry please let me know.
(by the way, this is the 2nd year of the car, not the first. In addition the bluetooth kit is the same as the A8, and the BMW's)
meites is offline  
post #9 of 17 (permalink) Old 03-22-2006, 01:56 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I was having the same problem with my 2.0 TDI. I had to remove all Blue Tooth devices in the MMI memory located in the phone set up, this got rid of the problem. I am currently using a Sony Ericsson T610. All is working fine.
Fasteddie is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old 03-23-2006, 04:21 PM
Newbie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Are you sure you have searched for the Audi bluethooth connection using your phone.............this worked for me
ascotaudi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A6, RS6, S6 and 100 Forum > C6 Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome