Traction Control Light - Audi Forums
B6 Forum 2002-2005 Audi A4 & Audi A4 Cabriolet / 2004 Audi S4. (Audi A4 Forum, Audi S4 Forum, Audi RS4 Forum)

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 08-11-2008, 09:26 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas City,MO
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Traction Control Light

Hey folks;

I have a 2002 Audi A4 Quattro. After starting my car and driving it for 2-3 miles the traction control light comes on. You got any idea, what may cause it?

Thank you
Karmiyan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 08-15-2008, 11:05 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Does it stay on or does it flicker? Flicker means it's engaging. I know if you disconnect the battery it will stay on for a little while (I believe to reset itself). Have tried hitting the ESP button to see if it will turn off?
sloweryucf is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 08-15-2008, 12:47 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas City,MO
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
It stays on, does not flicker. And yes, I tried to hit the ESP button but it does not go off. By the way, just for additional information about the problem, when the light is on, if I'm making a very sharp right/left turn and hit the brakes the abs kicks in... got any idea about what my problem is?
Karmiyan is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 08-15-2008, 01:23 PM
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
No clue, sorry.
sloweryucf is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 08-16-2008, 11:14 AM
Premium Member
 
T-sport's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Devon,uk
Posts: 1,960
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by Karmiyan View Post
It stays on, does not flicker. And yes, I tried to hit the ESP button but it does not go off. By the way, just for additional information about the problem, when the light is on, if I'm making a very sharp right/left turn and hit the brakes the abs kicks in... got any idea about what my problem is?
Just spotted this thread wich could be a possibility of the fault ? ABS wheel speed sensor -

http://www.audi-forums.com/b6-forum/...ed-sensor.html


Last edited by T-sport; 08-16-2008 at 11:16 AM.
T-sport is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 08-19-2008, 12:05 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas City,MO
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Thank you folks...
Karmiyan is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 08-19-2008, 04:15 PM
Premium Member
 
T-sport's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Devon,uk
Posts: 1,960
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Let us know what you find so if we get the problem reported again we can help others

T-sport is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 08-20-2008, 12:45 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas City,MO
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Sure I will, actually, tomorrow I'll drop my car off and have the technician look at it. Will keep you guys posted.
Karmiyan is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 08-21-2008, 03:08 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas City,MO
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Ok, so I just talk to the technician and he told me that I had freakin' 12 fault codes from head to toe! After clearing them off and taking my car to a test drive, he didnt see anything wrong. Now, afterwards, he wanted to test my brakes and hit the brakes couple of times pretty hard, the tracktion control light came on. And sure enough, the scanner found that one and only problem, brake switch fault. As of now, they are still working on my car and I'll keep you posted after everything is done.
Karmiyan is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 09-04-2008, 09:44 AM
Full Member
 
bammercole's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
It seems to me that if your traction control light is coming on while you're making hard/sharp turns and breaking hard that you're probably actually losing traction. Have you checked your tires?

Three Pillars Media - Photo.Video.Audio
www.threepillarsmedia.com
bammercole is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > B6 Forum

Quick Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome