Coolant Leak - Audi Forums
Audi Forum Audi Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > B6 Forum
Register Home Forums Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto Escrow

B6 Forum 2002-2005 Audi A4 & Audi A4 Cabriolet / 2004 Audi S4. (Audi A4 Forum, Audi S4 Forum, Audi RS4 Forum)

Audi-Forums.com is the premier Audi Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2008, 12:00 AM   #1 (permalink)
Full Member
 
bammercole's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Gallery: (0)
bammercole is on a distinguished road
Default Coolant Leak

2002 A4 1.8T Quattro
I have a coolant leak coming from the coolant temp sensor area of the engine by the firewall. This leak is NOT coming from the coolant temp sensor. It's coming from somewhere below this, possibly from the coolant line which runs across the engine to the turbo. Has anyone had a leak back there that wasn't the coolant temp socket? I can't get a good visual of where it is exactly as it's super hard to see anything back there. I have a haynes manual but can't find a picture of exactly what i'm looking at. Any help would be appreciated before i start taking off parts to get all the way back there.
__________________
Three Pillars Media - Photo.Video.Audio
www.threepillarsmedia.com
bammercole is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-08-2008, 07:12 PM   #2 (permalink)
Premium Member
 
RickT's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: West Yorkshire, UK
Posts: 1,671
Gallery: (0)
RickT is an unknown quantity at this point
Default

Hi There..

i have had the same issue and resolved it..

The problem on mine was due to the seal the temp sensor sit on top..

The coolant ran down the hoses making it very hard to find the exact leak..

Dry off all the other hoses and run it.. while watching it..

More than likley it will be this seal is its becoming pretty common, the seals are only lasting around 7 years or 110k miles..

See photos below..















Cheers

Rick
__________________
RickT is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2008, 10:20 PM   #3 (permalink)
Full Member
 
bammercole's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Gallery: (0)
bammercole is on a distinguished road
Default

thanks for the help, I got it fixed. It was actually the o-ring seal between the flange and the head. What a pain to get it out! But it's all good now, I'd rate this as a pretty hard DIY job because of the number of parts you have to take out to get to it and you can't really see what you're doing in the B6 model.
__________________
Three Pillars Media - Photo.Video.Audio
www.threepillarsmedia.com
bammercole is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi A4, RS4 and S4 Forum > B6 Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:28 AM.




Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2