A6 Transmission Codes P0741 - Audi Forums
Audi allroad Forum All the traditional Audi strengths of quality and comfort are present in the Allroad. It's an extremely well built and spacious car with some extra versatility over a standard estate. (Audi Allroad Forum)

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 05-15-2006, 12:13 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2006
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I just came up with these codes on a 2002 A6 2.7t. Wondering if you had any insite on what needs to be replaced. Any help would be great.


1. DTC: 17125
P-Code: P0741
Description: Torque Converter Clutch Circ Performance or Stuck Off

2. DTC: 17086
P-Code: P0702
Description: Transm.Contr.System Electrical
300hpA6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-23-2006, 04:26 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Cause of P0741

I have been thru this several times, and it is always caused by low tiptronic fluid. Once I started filling the fluid cold instead of per the manual, the fault went away. If the fluid is just alittle low, it will suck air in a hard corner, and the light will come on instantly. If you reset the light, it will come on in the first hard corner. BTW, I use a Wal-mart "measu-funnel" tied to the passenger side mirror, +55" of .5 inch O/D clear plastic tubing (home depot) attached to it to reach the trans fill port under the car. I just jack up the RR tire so I can slide under, start the car, click thru all the gears into park, pull the fill plug, stick the tubing up into the slot in the standpipe, add Pentosin fluid until it overflows, pull the tubing, install the plug and presto; no more "check engine" light. Hope this helps.
morgacl is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-29-2008, 06:07 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newport Beach, CA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
2002 A4 5 speed Tiptronic Quattro w/P0741

I know this thread is old. Mine seems to be doing the hard corner routine after I clear the codes. I checked to see if I could top it off, but the transmission pan is not as deep as others I've seen and I don't see any place to fill it, only bottom drain plugs. I heard that some transmissions are not servicable. As far as I can tell its a 01V transmission. Any advice would be great as I'm due for a smog check.

Thanks.

Last edited by JTinHB; 05-29-2008 at 08:53 PM.
JTinHB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Audi Forums > Audi Models > Audi allroad Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Audi Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome